Do you remember a time before the mobile phone?

Girl holding phone filming

reklame

Kan du huske en tid før mobiltelefonen?

Jeg synes efterhånden, det er svært, at huske et liv uden en mobil, da jeg som voksen altid har haft en. Dog kan jeg meget tydeligt huske en episode i mine teenage år. Min far blev rigtig sur på mig en dag, da jeg var omkring 13-14 år, fordi jeg havde brugt virkelig mange penge på at sms’e (og han betalte mit mobilabonnement).

Dengang kostede sms’er jo faktisk penge, altså dvs. at hver enkelt sms kostede måske 20 øre eller lignende. Det hober sig  langsomt op, og jeg var svært glad for at sms’e og ringe til mine venner – dét var mine forældre til gengæld ikke så begejstrede for ?

Jeg var nu også et super heldigt barn, for jeg fik min første mobil telefon, da jeg var omkring 10-11 år gammel. Jeg havde nu helt ærligt ikke brug for en før det. I mean… Who does really? Jeg synes egentlig, at  det er en udemærket alder for børn at få deres første mobil. I dag ved jeg dog, at mange får en mobiltelefon allerede ved 6-7 års alderen. Jeg synes det er lidt tidligt, men i det mindste er mobilabonnement priser langt venligere for forældre i dag end tilbage i år 2001. Plus man behøver jo ikke købe den nyeste smartphone til dem, det kan bare være en ældre model.

Priser på mobilabonnementer i dag er langt billigere!

I dag er mobilabonnement priser som sagt noget helt andet, og jeg betaler f.eks ikke per sms eller per minut per opkald, når jeg skriver/ringer til danske numre. I dag kan man få en fast pris for både data, sms og opkald – meget bedre end i gamle dage. Det første teleselskab jeg havde abonnement hos, var TDC (også der alle mine dyre regninger forekom), så skiftede jeg til Telia, og der var jeg kunde i en hel del år.

Så kom 3 på banen, og en dag skiftede jeg, da jeg var træt af Telia’s kundeservice (det her er altså over 10 år siden så de er sikkert langt bedre nu). Jeg har været hos 3 lige siden, og det er jeg egentlig glad for, jeg har nemlig altid fået god kundeservice hos dem. DOG ser jeg ofte reklamer for andre mobilabonnementer, som egentlig virker billigere, men jeg ved jo ikke om de kan tilbyde det samme som 3? Her hjælper det virkelig at sammenligne priser på mobilabonnementer på ét og samme sted – det giver et super godt overblik.

Det som jeg fx vægter højt, er at have muligheden for gratis data i Europa, da jeg både rejser med mit arbejde samt til England med Matt. Derfor gider jeg ikke at skulle tænke på, at skulle købe ekstra data. Hvis du ikke rejser så meget, kan du selvfølgelig være lidt mere ligeglad med det, og vil måske bare have meget data i Danmark eller have et mobilabonnement med musik i (fx Spotify).

 

Hvilket abonnement bruger du egentlig?
Og ved du hvad du får for dine penge i forhold til andre teleselskaber?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *