There’s a new ride in town

elektrisk løbehjul 1
*Lavet i samarbejde med Segboard.dk

Det er måske ikke helt så ny en nyhed længere, men det er faktisk først inden for det seneste halve år, at el-løbehjulene virkelig har fået plads i Danmark. Det skete efter en lovgivning trådte i kraft, der gav el-løbehjul, segways og lignende køretøjer lov til at køre på cykelstierne. Og hold nu op hvor er der mange løbehjul i Danmark, især København, i dag — hvilket både er godt og dårligt. 

Har du prøvet et elektrisk løbehjul?

Jeg har selv lejet el-løbehjul en hel del gange efterhånden, og jeg synes det er super nemt og sjovt at køre på. De er nemme at bruge, ikke alt for dyre og de er let tilgængelige. Dog forstår jeg godt, at der er en hel del, der ikke kan lide dem — for hvis ikke man kender cykelreglerne er et el-løbehjul til store gene for de fleste. Derudover er der folk, der smider dem hist og her, og altså ikke parkerer dem pænt.

Derfor er min opfordring til alle, som vil prøve at køre på et elektrisk løbehjul, at I sørger for at overholde de normale færdselsregler, og parkerer dem pænt ligesom en cykel. Specielt når det kommer til de lejede løbehjul, for tænk nu på at andre også skal kunne tilgå dem nemt. Ja, og på at det selvfølgelig ikke skal spærre

Jeg ser faktisk også flere og flere ‘private’ el-løbehjul, og det er da også en sjov tanke at investere i et. En kollega fra mit arbejde har lige købt et elektrisk løbehjul, og min venindes kæreste har købt en Segway. Det er altså ikke kun lejede løbehjul der er i Danmark, og det forstår jeg godt. For selvom det er billigt at køre på (det koster ca. 2 kr i minuttet), så kan det hurtigt løbe op. Så vil man bruge det ofte, vil det nok være smartest at købe et. Der er heldigvis rigtig mange at vælge imellem (find mere her).

 

Hvad synes du om segways, el-skateboards og el-løbehjul?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *